Появиха се кадри, на които се твърди, че е запечатан моментът,

...
Появиха се кадри, на които се твърди, че е запечатан моментът,
Коментари Харесай

Вижте как свалят руски високотехнологичен бомбардировач над Черно море

П оявиха се фрагменти, на които се твърди, че е запечатан моментът, в който Украйна смъква високотехнологичен съветски бомбардировач над Черно море, с което реализира огромна победа против силите на Владимир Путин, пише  Metro.co.uk.

Свръхзвуковият двумоторен военен аероплан се е подготвял да нанесе удар в региона на Одеса, когато е свален от небето от украинската противовъздушна защита покрай Змийския остров, прочут още като остров " Змийня ". Това заяви Metro.co.uk. 

Руското издирване не съумява да открие двамата водачи, оповестява се, че те са катапултирали от самолета. 

Инцидентът беше коментиран от украинския президент Володимир Зеленски, който похвали своята противовъздушна защита за свалянето на тактическия бомбардировач Su-24M. 

" Днес в региона на Змийския остров в Черно море беше свален съветски военен аероплан. Самолетът е възнамерявал да нанесе удар по Одеска област. Така че терористите изгубиха още една машина ”, съобщи Зеленски. “Укрепваме системата си за противовъздушна защита ", добави той.  

Смята се, че самолетът е свален от система за противовъздушна защита " Пейтриът ", създадена в Съединените щати. 

Bruising for Putin as Ukraine obliterates supersonic warplane over Black Sea via
— Graham Parsons (@gra123zer)
" Отдавна не сме имали съветски аероплан Su в инвентара си ". Това съобщи 51-годишният военачалник Николай Олешчук, пълководец на военновъздушните сили  

В друга обява в обществените мрежи украинските сили се майтапят, че Su-24M се е включил към ракетния крайцер " Москва " на морското дъно.  

Бойният транспортен съд " Москва " - който заемаше централно място в съветските офанзиви против Южна Украйна - потъна през април 2022 година след украински ракетен удар, напомня Metro.co.uk. 

Това е и военният транспортен съд, който заплашва украинските бойци, ситуирани на Змийския остров, в първите дни на войната. 

На 24 февруари 2022 година - първият ден от пълномащабното навлизане на Русия - украинският граничар се обръща към  " Москва ": " Руски боен транспортен съд, иди си на ма*ната си ", когато е подканен да се съобщи.  

Руски източници признават загубата на Su-24M, който е провел офанзива, до момента в който е бил под прикритието на изтребител Su-30SM. 

Американската система " Пейтриът ", която е свалила самолета, е способна да нападна в радиус от над 160 километра - доста по-голям от предходните системи за противовъздушна защита на Украйна, които имаха радиус от 120 километра. 

Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР